Vad är Bitcoin?

 

Bitcoin Scandinavian, help you out in the cryptocurrency world.

Bitcoin Scandinavian

Bitcoin ATM Scandinavia

Bitcoin är en ny typ av valuta som kan användas över internet från en dator, mobiltelefon eller surfplatta. Till skillnad från andra valutor så är det inget land som ligger bakom Bitcoin. Istället är ansvaret utspritt över en stor mängd datorer över hela världen som tillsammans ser till att systemet fungerar och verifierar att alla betalningar hamnar hos rätt person.

När man idag skickar bitcoin till någon så gör man det till en adress som man vanligtvis kopierat från ett email eller en webbsida. De ser exempelvis ut såhär:17zrf5TCPYAJkkxZuxdkjkpdSi66ndsQ5m eller så här:

btc

De är en bit längre än ett Bankgiro- eller bankkontonummer, men adresserna har en checksumma, så det går inte att skriva fel. Dessutom ser adresserna likadana ut oberoende om du skickar pengar till din granne, ett café på stan, eller en släkting på Nya Zeeland. Pengarna är som oftast framme inom några sekunder, och det är i stort sett gratis. Jämför man med hur komplicerat det är idag att skicka pengar utomlands så är det befriande enkelt, snabbt och billigt med Bitcoin.

Rekommenderad läsning:

DN ”Så funkar bitcoin”

 

One thought on “Vad är Bitcoin?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s