Vad är och betyder Fork, BitcoinFork, Bitcoin cash, Bitcoin Gold, Segwit2x, BTC, BCG, B2X?

I denna artikel ska vi försöka beskriva samt förklara vad den kommande fork/forken/forkarna (segwit/segwit2x) är och hur det kommer att påverka dina bitcoins och bitcoin cash, samt de kommande bitcoin gold och även B2X genom ovan nämnda fork.

Vi börjar med det vi redan har, Bitcoin så som vi känner dem idag.

Som det ser ut just nu kommer Bitcoin att “forka” (delas/splittras) vid två tillfällen till, och på två olika sätt. En “fork” har redan gjorts, den 1:a augusti 2017, då det blev till Bitcoin Cash. Denna gång kommer det att dyka upp två nya (ytterligare) coins, Bitcoin Gold samt Bitcoin Segwit2x.

misshosting2

För dig som inte orkar läsa de ovan länkade “förklaringarna” till dessa nya coins, kommer här en lätt förklaring; Bitcoin Gold är en klon av bitcoin som vill göra det enklare för vem som helst att minera bitcoin med sin egen privata dator, hemma eller på kontoret. Skaparna vill att Bitcoin Gold ska bli lite som bitcoin var i början.

Bitcoin Gold “forkar” vid block 491407, som ser ut att ske den 25 Oktober 2017. Men du kommer inte att få tillgång till nya coins genast. Det som händer är att man tar en “screenshot” av blockkedjan vid den tidpunkten. Sedan, när man lanserar, så tilldelas rätt mängd Bitcoin Gold till allas respektive innehav vid den tidpunkt då”screenshotsen” togs.

facebook like
Det blir precis lika fördelning, som när Bitcoin Cash “forkade”, 1 bitcoin = 1 Bitcoin Gold. För varje bitcoin, eller del av bitcoin, som du innehar så kommer du garanterat att få motsvarande summa i Bitcoin Gold.

Då kommer vi till Bitcoin Segwit2x och Bitcoin Segwit2x, som är ett försök av ett stort antal företag och minerare att fördubbla kapaciteten i nätverket ifråga. Dessa bolag och minerare besitter den absolut största datakraften (hashpower som det brukar kallas) och kan lösa det största och enda, som jag ser det, problemet med Bitcoin idag, transaktionerna och handlingstiden på det.

Skillnaden mellan Bitcoin Segwit2x och Bitcoin Gold, är att Bitcoin Segwit2x inte forkar vid ett specifikt datum, utan vid ett specifikt block, block 494.784 i bitcoins blockkedja. Så  av den anledningen kan man inte säga ett exakt datum, men med dagens takt bör det ske kring mitten av november 2017.

missaffiliate

Så hur många Bitcoin Segwit2x får du?

Samma antal som för Bitcoin Cash och Bitcoin Gold, 1 bitcoin = 1 Bitcion Segwit2x. För varje bitcoin, eller del av bitcoin, som du innehar, lika många av den nya valutan får du.

Tilläggas bör att idag finns inga plånböcker för Bitcoin Gold eller Bitcoin Segwit2x, så hur det kommer se ut kan vi bara sia om. MEN -det gick ju fort och lätt när det gäller Bitcoin Cash, så det lär komma en lösning även i detta spörsmål inom kort. Så fort det kommer så skall vi självklart att skiva om det här hos oss på Jensa Consulting!

 

5 thoughts on “Vad är och betyder Fork, BitcoinFork, Bitcoin cash, Bitcoin Gold, Segwit2x, BTC, BCG, B2X?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s