Bitcoin, valutan som katten drog in!

Svensk press, affärspress, när det gäller kryptovalutor (nu är det väl iofs bara Bitcoin i Sverige) är som “riktiga” historiker när de gav sig på Herman Lindqvist på 90-talet.

freebitcoin

“Man” blev ju så snopen, “man” hade pluggat “skitmånga år” i Lund, och ändå blev “man” inte anställd. Varken där, i Lund alltså, eller så var det ingen alls som ville ha ens tjänster, hade “man” tur fick man sitt namn nämnt i någon tidning, där man fick referera något med en mening och med felstavat namn. Eller så ringde någon nyhetsredaktion där man blev inklippt med ett “ja”, i något klipp om att det stämde att det varit en långvarig konflikt i Burma, Jakarta eller Jugoslavien. Så hade man köpt ny skjorta och slips, för att man skulle vara med på TV, helt i onödan…

Så kommer den där jävla journalisten, som hade haft sån tur att hamna på alla platser, som “utlandskorre”, där historia skrevs. Sedan tog den där förbannade journalisten och skrev om “historia”, vad vet han? Egentligen?

misshosting2

Samma sak för dessa journalister, nu har de kämpat, de slipper göra pissjobb och skriva dödsannonser, skriva om försvunna kundvagnar i Upplands Väsby i någon skitblaska. Det räcker att de går på några bolagsstämmor och “analyserar”.

Så kommer detta med kryptovalutor. Man kan liksom inte låta bli att skriva om dem, kryptovalutorna, för det finns ju intresse och chefen vill det, men samtidigt är man ute på väldigt hal is för man kan ju ingenting och det lilla man lär sig, förstår man inte. Men det vet ju inte läsarna.

Samma sak för dem som är analytiker på börshandelsplatserna, de är ju som en kändis-tipsare på spelbolagen, dels ska de framstå som “experter”, vet vad de gör, men det är inte säkert att Arsenal vinner borta mot Millwall, även om statistiken säger så. Och Bitcoin har ingen tredjeman, så det går inte att tjäna pengar på, så klart man inte kan “haussa” det. Vad skulle chefen säga då? För inte fan vill Avanza annonsera då…

facebook like

Likadant när Riksbanken tog fram sitt “whitepaper” om kryptovalutor (läs bitcoin) tror någon, på riktigt, i hela världen att man skulle kunna skriva ett positivt ord om något som kan äventyra, eller som i deras fall, äventyra deras “samhälleliga uppdrag” att lära oss medborgare om vad som är rätt och fel..?

Så kommer då dagen när man ska vara “expert” när TT kör ut en blänkare om Bitcoin, landsortstidningarna ringer, “man” greppar pannan i handflatan, googlar snabbt några sajter, “fan inget på svenska”, “vadå gaffel” när hen klipper och klistrar in i Google translate.

“– En är att det görs för den publicitet man skulle kunna få som första köpare av bitcoin från Kronofogden. Min andra teori är att det kan vara någon som vill ha garanterat “vita” bitcoins. Vad är då bättre än att köpa från staten?”

Så då kommer det teorier, varför har någon köpt 0,6 btc för nästan till det dubbla priset? Det finns två bra skäl, för den som inte är insatt. Det första skälet att man vill ha publicitet, det andra att man inte vill ha det. Leif GW Persson hade sågat det vid fotknölarna (om han varit insatt i Bitcoin, vilket jag personligen faktiskt inte vet om han är), likt han gjorde med Alex Schulman:

missaffiliate

“Han måste vara sjuk i huvudet. Det är väl ingen som tror på det där. Har du hans nummer så ska jag ringa upp honom? Eller så åker jag hem till karln och piskar upp honom. Jag skiter i Schulman, han är ett kommatecken i världsalltet. Han är så jävla självupptagen att det trotsar all beskrivning.” 

Digital DIDagens NyheterVeckans AffärerSydsvenska Dagbladet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s