Oktoberfest på Engelen 2017

Engelens Oktoberfest 2017 gick av stapeln den 4:e oktober och blev en otroligt trevlig tillställning, som alltid på Engelen.

Oktoberfesten startade när den bayerske prinsen Ludvigs (sedermera Ludvig I av Bayern) bröllop med prinsessan Therese av Sachsen-Hildburghausen, som ägde rum den 12 oktober 1810. Fem dagar senare, den 17 oktober, firades giftermålet med en stor offentligt hästkappslopp på den plats som döpts till Theresienwiese efter den nya prinsessan. Loppet blev en återkommande tradition, även om Napoleonkrigen kom emellan 1813.

Från 1819 över tog staden München formellt ansvaret för arrangemangen och beslöt att de skulle vara årligen återkommande. Med åren ändrades nöjesutbudet från de ursprungliga hästloppen till attraktioner som kägelbanor, klätterställningar och dansbanor.

Även om Oktoberfesten numera främst förknippas med öl var det först 1880 som stadens myndigheter tillät ölutskänkning i anslutning till festen. Inom några få år hade dessa tillfälliga ölhallar blivit en av festens största attraktioner.

Länkar till bilder och artiklar från festen på Engelen, nedanför, för kontakt med Jensa Consulting, klicka här!

Hänt_Extra_Jensa_Consulting

Hänt_Extra_Jensa_Consulting2

Expressen

Gala Magazine

Finest

Cawa Media

Max Nöje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s