BITCOIN I ALMEDALEN

Bitcoin har förändrat livet för många människor. Den digitala valutan minskar beroendet av banker och ger ökad ekonomisk frihet för individen. Den kan också vara det enda möjliga sättet att köpa mat när det ekonomiska systemet i övrigt har kollapsat.

I Venezuela har medborgare allt svårare att få tag på mat och där används Bitcoin till att beställa mat från USA som sedan smugglas in i landet. Kan Bitcoin bidra till att revolutionera biståndet och bidra till ökad demokratisering genom att onödiga mellanhänder slopas? Seminariet inleds med Christian Ander, VD på BTCX – Sveriges största bitcoin-företag, som berättar om sina erfarenheter i ämnet och gör en snabb omvärldsanalys med bitcoin i fokus. Därefter följer ett panelsamtal med nyckelpersoner inom bistånd, politik och fintech, för att diskutera hur bitcoin kan bidra till demokratisering och ökad frihet för fler.

Medverkande:

  • Christian Ander, VD, BTCX
  • Fabian Rosdalen, BTCX
  • Olle Schubert, Moderator, VD, New Republic
  • Mathias Sundin, Riksdagsledamot, ordförande för BTCX, Liberalerna
  • Frans Sporsén, Migrationspolitisk talesperson, CUF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s