Hur ditt företag kan förbättra sin marknadsföring! Del 3: Twitter

Twitter_logo

 

Twitter är en “shout-out”-tjänst där du kan nå miljoner, till och med miljarder, användare om du gör på rätt sätt. Dock har du bara 140 tecken på dig, så det gäller att använda det på rätt sätt.

Som sagts i våra andra tips, Instagram och Facebook, det gäller att göra en plan över vad vill jag förmedla, hur vill jag att våra kunder och blivande kunder skall uppfatta oss samt när är bästa tid för maximal träff.

Självklart kopplar vi ihop twitter med våra andra sociala tjänster, dock kan det vara smart, om man har flera produkter eller tjänster göra det manuellt. Det blir lätt rörigt för läsarna om man har för många olika och läsarna bara är intresserade av ett “field” som vi jobbar med.

Först av allt, se till att fylla upp din profil, med allt matnyttigt, bild som förmedlar dig, webadress, en “catchy” tagline. Det är så många som inte gör det, självklart ja visst, men fortfarande är det för många som inte gör det.

Se till att följa “rätt” folk, se till att följa de som följer dig, ett konto som har 100 följare och inte följer någon, visar bara hur ointresserad du är och då är arbetet du lagt ner helt i onödan. Men håll samtidigt utkik efter “fejk-konton”, det är aldrig roligt att bli taggad av någon som man inte vill bli förknippad med.

Välj dina ord rätt, du har som sagt bara 140 tecken, tänk rubrik i kvällstidningsklass, använd “short-url”.

Använd dina följare, när du har ett ämne som du vet engagerat läsare förut, använd dem genom att integrera dem med “@name” och få fler att engagera sig.

Använd frågor, bilder, re-tweet, hashtags… Allt som kan få dina 140 tecken att sprida sig över världen och se till att du uppnår ditt mål.

Vill du ha mer hjälp, kontakta oss på Jensa!

Mer att läsa om Twitter:

SR – SvD – M3– Jensa Consulting

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s