Hur ditt företag kan förbättra sin marknadsföring! Del 2: Instagram

instagramlogojensadotcom

Instagram är en bildtjänst med miljarder “likes” varje dag. Att inte använda sig för detta, för att dra trafik till sin hemsida eller vilken sida man nu vill, är bara dumt.

Som vi alltid väljer att göra, är att göra en plan vad man vill uppnå. Det spelar ingen roll vilken typ av verksamhet man har, det är alltid bra att dra trafik. Instagram skiljer sig lite från Facebook, som vi skrev om här, på det sättet att här man har lite text och mycket bild.

Det är flera viktiga parametrar man kan använda sig av, den första och självklara är att OM man nu har ett konto, lägga in sin webadress i kontot. Det finns det tyvärr många som inte gjort.

#hashtag, använd självklara hashtags såsom; ditt företagsnamn, ditt produktnamn. Använd hashtags som beskriver din produkt, tjänst. Säljer du italiensk mat, använd #italianfood, #instafood, etc.

Integrera med användare, använd användares bilder på din hemsida. Finns många appar eller widget för facebook, hemsida etc, för att få in dem. Var aktiv, svara på användares frågor, nämnande etc. Länka tillbaka, ingen gör något gratis, inte ens “bloggare”.

Lägg in text på dina bilder, har du en kampanj, använd ett bildredigeringsprogram, lägg in text. Söker du ny medarbetare, gör en kampanj. Har du en ny medarbetare, gör en kampanj.

Gör filmer av användares bilder, för att visa upp för världen hur populär du är, finns inget bättre än någon annan än du själv, talar om hur bra du är.  Har du ett cafè spara alla bilder som är taggade med ditt namn eller #hashtag och glöm inte att ge dem “cred”, gärna länk och erkännande.

Koppla ihop ditt instagram-konto med ditt facebook-konto.

Glöm inte att din trafik från Instagram inte syns i google analytics. För att göra den synlig använd goo.gl. Detta gäller bara mobil-trafik.

Vill du att vi skall hjälpa dig? Ta kontakt med oss på Jensa Consulting!

Mer att läsa om Instagram:

MacWorld – Resume – VLT –Jensa Consulting

 

2 thoughts on “Hur ditt företag kan förbättra sin marknadsföring! Del 2: Instagram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s