Hur ditt företag kan förbättra sin marknadsföring! Del 1: Facebook

facebookjensadotcom

Sociala medier är idag högsta grad viktig för alla typer av företag och organisationer. Men det är inte alltid man gör det på bästa sätt, ekonomiskt eller strategiskt.

Här följer några tips för er som behöver mer kött på benen, självklart är ni även välkomna att kontakta oss.

Först, se till att hitta vad som skiljer ut dig från konkurrenterna och här gäller det att vara konkret. Vi är snabbast, vi är billigast, vi är den enda butik som inte spelar hissmusik. Sedan gäller det att sätta upp mål, så konkreta som möjligt. Vi skall under juli sälja 2000 glassar.

Hitta det som skiljer dig från konkurrenterna. Vilken bild vill du att dina kunder ska ha av dig och ditt företag? Här gäller det att vara konkret: ”Jag ska ha damklädesbutiken med det största provrummet”. Det handlar också om hur du ska få igen pengarna som du satsar. När du sätter upp mål är det viktigt att de är specifika och mätbara: ”Jag ska sälja 200 gummistövlar på två veckor”. Vad vill du att kunderna ska få för information i din reklam. Vad vill du att de ska tycka och till sist, vad vill du att de ska göra? Handla dina produkter, ge ut sitt telefonnummer, rekommendera dig etc.

Så nu till saken och i denna artikel Facebook-marketing

Facebook har ett bra verktyg för Facebook ads, för att finna nya, men nästan ännu bättre för de som redan köpt. Du kan nämnligen istället för att sända e-mail till dina kunder, ta samma lista och rikta reklamen mot de i Facebook. Du riktar alltså dina annonser mot de som använder sin mailadress vid inloggning på facebook.

Appar, Facebook appar används för lite bland företagen som vi tittat på. Tänk på att du kan integrera din e-butik, i stort sett alla sociala medier på ett eller annat sätt. Vilket gör att det sker mer på din sida, än vad det gör på de flesta idag. Per automatik.

Support och kundrelationer genom facebook är viktigt. Kom ihåg att svara snabbt, korrekt och ta alla seriöst. Det finns otaliga exempel på användare som har ett klagomål som blir obesvarat, det ser inget vidare ut…

När du gör en kampanj, se till att använda alla fina parametrar som finns. Lika användare som redan “gillat”, områdesindelningen, åldersindelningen. Och använd alla dessa samtidigt. Så får du en kampanj som vänder sig exakt till din målgrupp.

Det finns massor av möjligheter och de finns där för dig. Har du mer frågor, ta gärna kontakt med oss!

 

 

4 thoughts on “Hur ditt företag kan förbättra sin marknadsföring! Del 1: Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s