Det går upp för Bitcoin, varför?

Det sista ettochhalvåret har BTC, kryptovalutan Bitcoin, gått upp en tredjedel, från cirka 300 dollar till dagens kurs på cirka 950 dollar.

Varför? Ja här tvistar de lärde. Personligen är jag ganska övertygad om varför, men många med mig som är intresserade av valutan ifråga, har väl samma hållning som Ines Uusmann borde ha haft på 90-talet. Eftersom BTC har en benägenhet att låta “flummig” i vanliga folks öron, så vill man inte uttala sig tvärsäkert, för blir man ansikte utåt för denna valuta, får man stå i skamvrån när det sker negativa saker.

Det har ju skett mycket det sista året, bland annat KNC Miner som lämnade in handduken. Och de lär bli fler så valutan lär åka berg och dalbana ett par gånger till innan sista myntet är “gjutet”.

För mig personligen ser jag det så att flera av de konventionella valutorna, inte fungerar. När då länder som Venezuela, Indien m fl drar in sedlar, i länder där bankkonto inte är så lätta att ha eller folk inte har råd, länder där banker knappt finns och där du med ett enkelt knapptryck ordnar ett konto på 1 minut och dessutom kan “swisha” inom samma minut, blir detta attraktivt. Det senare har du tydliga exempel på det i Angola och Nigeria, för att inte tala om hela kontinenten, hur det ser ut efter att Nigeria gjort det lagligt, kan vi bara spekulera i, men det lär väl bli ännu mer fart då. När Grekland hängde på en “slak lina”, såg man tydliga tendenser här i Europa, på senare tid har Englands Brexit, Trumps vinst i Presidentvalet varit saker som verkar ha en tydlig koppling till att Bitcoin rusar i höjden.

Att fler och fler ser möjligheterna i Asien, speciellt Kina, att de största företagen i världen idag tar emot valutan och gjort i flertalet år, i Sydamerika har bitcoins växt otroligt mycket och när du kan växla/handla bitcoins i de flesta “pressbyråkiosker” i Argentina och Mexico, och sist men inte minst, när till och med polisen här i Sverige säljer beslagtagna Bitcoins, så förstår man att bitcoins är här för att stanna.

Betänk om Bitcoins hade funnits när räntan steg till 500 % här i Sverige 1992, förtroendet för den svenska kronan var inte så hög då. Och ett lilleputtland som Sverige med 10 miljoner invånare, hade kanske inte valutan skjutit i höjden, men när Venezuela med 3 gånger så många eller Indien med över en miljard, så sker det saker. Och tro mig, det kommer att ske något liknande igen, i ett land, på en kontinent.

Att skaffa sig bitcoins tar 30 sekunder, att installera en plånbok lika lång tid, att betala tar samma tid. Det enda som talar emot mina argument just nu är väl mikro-betalningar, men det har ju Xapo löst snyggt (Mer om Xapo här!)

Hur det ser ut för Bitcoin under 2017? Den som lever får se…

 

Mer att läsa:

SvD AffärsVärlden Computer Sweden BreakIt CoinTelegraph Version2

One thought on “Det går upp för Bitcoin, varför?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s